Benvinguts a SendersFlix, al nostre blog trobaràs totes les rutes que anem fent!! E-mail: sendersflix@gmail.com

viernes, 9 de noviembre de 2012

25.03.12 - Congost de Montrebei (crònica d'Enric)

El Congost de Montrebei, és un lloc paradisíac que forma part de la Reserva Natural Parcial de la Noguera Ribagorçana- Montrebei i que ha d'estar a l'agenda de les "rutes fetes" de tot senderista. Avui hem sortit de Flix Eva, Eli, Tere, Rosa, Dolors, Maribel, Pep, Eulogio, Antonio, Jose i Jo, per tal de complir un desitg comú.

Tot i el canvi d'hora i per tant la matinada que ens ha tocat fer, a les 09h ja estàvem a la Masieta per tal de començar la ruta d'avui.

La ruta sol sortir, la podem fer per les Tarteres o per l' Enbassament   ( solament si esta buit). Hem agafat el camí de l'esquerra, per les Tarteres i la tornada la fariem per l'enbassament. El primer comporta una pujadeta i una baixadeta i el segon és quasi be pla      ( cosa que ja va be a la tornada).

Tots dos es junten abans d'arribar al pont penjat.

Després del pont, podem seguir recte ( pujant) o be agafar un sender que surt per devall del pont. Tots dos porten al mateix lloc, un pujant i l'altre planejant.

 I d'allí ja començarem poc a poc a endinsarnos dins del Congost, on les dues "parets" es van juntant poc a poc. És la part més impressionant de la ruta! 
Cal anar en compte en assegurar el peus i d'agafar-se al cable d'acer, tot i que l'amplada és generosa.



En acabar el Congost, hem seguit endavant, per tal de veure de lluny com es van separant les dues parets, la de l'Aragò i la Catalana,

 fins al Mas de Carlets, un refugi en runes que el trobem al final d'una pujadeta per mig d'un bosc.

Allí i després d'una aturada tècnica, hem donat mitja volta.

Aquest cop, hem anat per la part de baix del Congost, que queda més prop del riu i que ofereix una perspectiva diferent.

I ja fins la Masieta, on hem aprofitat per dinar.

Un cop dinats, "carretera i manta" i cap a Flix!
Una sortida molt bonica, complerta i espectacular, amb molt bon rotllo i molt bona companyia!

Durada: 4h 40
Distància: 12 km
Dificultat: Fàcil

Fotos de la ruta

No hay comentarios:

Publicar un comentario